Składniki na letnie soki - Brzoskwinia
2017-08-31

Georgia może i jest znana jako Stan brzoskwiniowy, ale brzoskwinia pochodzi z Chin, w których jest symbolem nieśmiertelności. Nie jest to zaskakujące, gdyż znana jest ze swoich sprzyjających długowieczności właściwości, dzięki wielu potężnym antyoksydantom, witaminom i minerałom, które można znaleźć w tym letnim owocu. Soki są idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy kochają smak, ale nie lubią puszku na skórce, dzięki temu bez kłopotu mogą cieszyć się smakiem i wzmacniającymi zdrowie właściwościami.

Najlepsze w parze z
Miętą
Jarmużem
Ciekawostka
Brzoskwinia jest z rodziny różowatych i jest dostępna w dwóch odmianach; podział wprowadzono ze względu na łatwość oddzielenia pestki od miąższu.Składniki odżywcze
Fenole
W pestkowcach można znaleźć związki fenolowe z właściwościami przeciwzapalnymi i zwalczającymi otyłość, mogą też zmniejszać zły cholesterol (LDL), który powiązany jest z chorobami układu krążenia. Szereg związków fenolowych łączy się synergistycznie, aby zwalczać powiązane z otyłością choroby.Kwas chlorogenowy
Najmocniejszy antyoksydant w brzoskwiniach, kwas ten aktywnie eliminuje wolne rodniki w organizmie. Zmniejsza efekty starzenia i łagodzi zapalenia, rozjaśniając skórę i oczy.Alkalia
Roztwory alkaliów w brzoskwiniowym soku pomagają łagodzić problemy trawienne, takie jak nieżyt żołądka, niestrawność, zaparcie i nudności. Właściwości moczopędne i przeczyszczające łagodnie stymulują nerki i pęcherz, i mogą pomagać w rozpuszczaniu kamieni znalezionych w którymkolwiek z tych organów.
Pokaż więcej wpisów z
Sierpień 2017