Chociaż ikoniczne czerwono zielone półokręgi naprawdę przywodzą na myśl pikniki na dworze, arbuz wydaje się być stworzony do picia, a nie jedzenia. Wysoka zawartość wody oraz pożywność sprawiają, że jest to naturalny, niskokaloryczny sposób na uzupełnienie braków wody w trakcie gorących miesięcy z aminokwasami i antyoksydantami.
Georgia może i jest znana jako Stan brzoskwiniowy, ale brzoskwinia pochodzi z Chin, w których jest symbolem nieśmiertelności. Nie jest to zaskakujące, gdyż znana jest ze swoich sprzyjających długowieczności właściwości, dzięki wielu potężnym antyoksydantom, witaminom i minerałom, które można znaleźć w tym letnim owocu. Soki są idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy kochają smak, ale nie lubią puszku na skórce, dzięki temu bez kłopotu mogą cieszyć się smakiem i wzmacniającymi zdrowie właściwościami.
Udowodniono, że przypominający serce, ulubiony letni owoc u większości ludzi ma dobry wpływ na układ krwionośny. Te słodkie i kwaskowate owoce to prawdziwa eksplozja smaku oraz składników odżywczych, które zapewnią energię na całe lato.
Latem staramy się pokonać upał, a nic nie ochładza tak, jak ogórek. Dzięki wysokiej zawartości wody, elektrolitów, ogromowi witamin i minerałów, ogórek dodaje przepisom wartości odżywczych, nie kradnąc przy tym przedstawienia. Jego subtelny smak pozwala lśnić innym smakom, co sprawia, że ten niskokaloryczny owoc jest idealnym punktem startowym dla wielu przepisów na soki ze świeżych, letnich produktów.
Zapraszamy do obejrzenia fragmentu programu "Pytanie na śniadanie" wyemitowanego 02.08.2017r. w TVP2. Jednym z tematów były gadżety do przygotowania domowych przetworów, o których opowiadała Magdalena Kordaszewska, redaktor naczelna serwisu zabawkowicz.pl.