Brzoskiwinia - owoc długowieczności

2019-07-05
Brzoskiwinia - owoc długowieczności

Składniki odżywcze

Fenole

W roślinach pestkowych znajdują się spore ilości związków fenolowych, posiadających właściwości przeciwzapalne i wspomagające w odchudzaniu, a także zmniejszają poziom złego cholesterolu(LDL, który powiązany jest z chorobami układu krążenia. Szereg związków fenolowych łączy się synergistycznie, aby likwidować związane z otyłością choroby.

Kwas chlorogenowy

Zdecydowanie najsilniejszy przeciwutleniacz w brzoskwiniach, kwas ten skutecznie eliminuje wolne rodniki w organizmie, dzięki czemu zmniejsza oznaki starzenia. Dodatkowo łagodzi zapalenia oraz nadaje błysku skórze i oczom.

Alkalia

Roztwory Alkaliów w brzoskwiniowym soku pomagają łagodzić problemy trawienne, takie jak nieżyt żołądka, niestrawność, zaparcie i nudności. Właściwości moczopędne i przeczyszczające łagodnie stymulują nerki i pęcherz oraz mogą pomagać w rozpuszczaniu kamieni znajdujących się w którymkolwiek z tych organów.

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel